История на VICKS

Продуктите VICKS са много повече от лекарства за простуда и грип. Предимството на бранда е в дългогодишния му, над 100-годишен опит в грижата за здравето. VICKS е вдъхновението, на което хората се доверяват вече повече от век в борбата със симптоми на простуда и грип: температура, втрисане, болки в тялото, кашлица, хрема.
Първият продукт с марката VICKS е създаден в Съединените щати през 1890 година от фармацевта Лансфорд Ричардсън. Използвайки уменията си на химик и разнообразието от естествени съставки, Ричардсън приготвя домашни лекарствени средства, продавани под името Vick’s. Най-продаваната разновидност е мехлемът против пневмония Vick's Group and Pneumonia Salve, който според семейната традиция на Ричардсън е създаден, за да облекчи затрудненото дишане и магарешката кашлица на собствения му син.
През 30-те години на миналия век под марката VICKS за първи път се въвеждат и много нови продукти. От тогава VICKS помага на милиони потребители от 5 континента в борбата със симптомите на простуда и грип. С толкова много продуктови иновации и след век грижа за здравето, VICKS е глобалена бранд и №1 в света по продажби при простуда и грип. Независимо от това, VICKS никога не е губил връзката със своите корени, а именно необходимостта да предоставя грижи за пациента чрез комбинация от иновативна медицина и природни съставки.